ABOUT PROJECT

After almost 30 years in the family home, it was finally time to remodel. The 1950’s home was in the need for additional storage and counter top space. The existing layout of the kitchen caused the fridge and range to be tight in the corner and there wasn’t the convenience of a dishwasher.

  • In the new design, the sink was moved into the corner to allow for the range to be shifted down and the space to add a small dishwasher
  • The added feature of a pull out spice cabinet, to the right of the range, can be removed if a future standard size dishwasher is required
  • The soffits were removed and the oak floor was extended into the kitchen to visually increase the smaller space
  • With a love of wood, the homeowners had collected several quartersawn oak pieces of furniture and the new cabinets fit right in
  • Easy maintenance Cambria quartz counter-tops were selected and coordinated with the beige colored subway back-splash tile

 

The new kitchen succeeded in its mission to increase storage, add counter-top space and create a bright functional space!

(last 2 pictures are before)

ACCREDITATIONS

Location:Madison, Wi