ABOUT PROJECT

Homes from the early 20th century often have kitchens that are closed off from the rest of the home. The way families used a kitchen back then is very different to the open hub of activity we often use them for now. This kitchen still had a similar layout to when it was built that didn’t use the kitchen space to its potential.

  • By rearranging the appliances, the kitchen visually opened up
  • There was vertical storage to capture by using taller wall cabinets, highlighting the tall ceilings
  • The new layout also allowed for an island that added counter-top space and additional storage
  • By widening a narrow doorway to the adjacent dining room, better conversation and traffic flow was created when entertaining
  • A pocket door to separate the back entry room now allows for privacy without taking away floor space
  • The last detail of character was the new window and door casing that was made to match the existing trim in the front of the home

 

Now the kitchen can function as the open hub of activity we all know it has become, while still creating a great work environment for all the cooks in the home!

(last 2 pictures are before)

ACCREDITATIONS

Location:Madison, Wi