ABOUT PROJECT

The before photos show how poorly this original 1950’s kitchen functioned. The new owners needed counter top space, storage and a functional layout.

  • The sink had to stay in the peninsula due to access to the plumbing pipes, but luckily was able to be moved to the corner to add counter top space on each side of the sink.
  • The fridge was moved to a previous large closet
  • Additionally, the rest of the closet was made into a pantry space
  • Pantry shelves were created from recycling the old closet doors
  • Moving the large appliances and consolidating the range and microwave created additional storage and opened up the kitchen space
  • All of these changes were accomplished with a “stock” cabinet line and laminate counter tops.

The homeowner pitched in and provided the retro printed wallpaper and white subway tile. What a great result to now enjoy!

ACCREDITATIONS