ABOUT PROJECT

Many basements were remodeled in the past by installing dark paneling and dropped ceilings. This may have made them usable but not very enjoyable to be in. The main floor and 2nd floor of this home were typically divided for the 1920’s and a large open space was requested for an additional casual entertaining area. This goal was attained through many steps.

  • First, to take down the drop ceiling and remove any unneeded electrical and plumbing
  • Next was to layout the rooms and rearrange the bath fixtures to steal space for a larger shower under the stairs.
  • Unexpectedly, we had the challenge of installing additional supports to correct a sag in the upper structure.
  • Once the structure was corrected, we could focus again on updating the space.
  • Adding LED can lights for brighter visuals.
  • Adding LVP flooring and drywall created a space that looks as finished as the main floor.
  • The color selections of the laundry (green), 3/4 bath (blue) and main room (yellow) brightened what was a dark dungeon.

Now everyone in the family enjoys the additional living space, even the 4 legged ones!

ACCREDITATIONS